Multidisciplinaire tandartspraktijk Icarus

A Symphony of Specialists Creating Personalized Care with Finesse

Go to external page: Maak een afspraak
Hero image no background
IMG 1994

ONZE VISIE

Bij Icarus combineren we moderne tandheelkundige technieken met een persoonlijke benadering om u de beste zorg te bieden. Onze praktijk is gespecialiseerd in uitgebreide rehabilitaties. Met jarenlange ervaring en voortdurende training zijn wij een toonaangevende referentie in de restauratieve tandheelkunde.

Wij begrijpen het belang van mondgezondheid voor uw Quality of Life”. Daarom werken we met een persoonlijk mondzorgplan, dat alle stappen omvat om uw gewenste resultaat te bereiken. Dit plan is op maat gemaakt en omvat de kosten, mogelijke behandelingen en de timing.

Bij Icarus kunt u terecht voor een breed scala aan diensten, waaronder restauratieve tandheelkunde, implantologie, endodontie en orthodontie. Wij streven altijd naar de beste, meest duurzame en esthetische oplossingen voor elke patiënt.

BEHANDELINGEN

Wij bieden u moderne tandheelkunde met een volledige aanpak en zijn toegespitst op implantaten en uigebreide rehabilitaties. Door jarenlange training, opleiding en ervaring bieden wij u een referentie in de restauratieve tandheelkunde. Bij tandartspraktijk Icarus kan u terecht voor gebitsrehabilitaties, implantologie, endodontie en orthodontie. Kortom, bij elke patiënt vinden we een mooie oplossing die de quality of life’ opmerkelijk verhoogt.

 • Team hero
 • Estetisch hero

HET TEAM

Zaakvoerders tandarts Paule Peeters, Pieter-Jan Swerts en Ben Van Aelst leggen de focus van de praktijk volledig op een multidisciplinaire gespecialiseerde aanpak. Hiervoor staat een heel team van gemotiveerde tandartsen klaar, elk gespecialiseerd in hun eigen discipline.

 • Paule Peeters
  Paule Peeters

  Specialist prothetische en restauratieve tandheelkunde en implantologie

 • Pieter Jan
  Pieter-Jan Swerts

  Specialist prothetische en restauratieve tandheelkunde

 • Ben Van Aelst
  Ben Van Aelst

  Specialist endodontie

 • Marco
  Marco Gresnigt

  Dmd Phd restauratieve en esthetische tandheelkunde

 • Alexander De Greef
  Alexander De Greef

  Specialist parodontologie en orale implantologie

 • Marie Van Rompay
  Marie Van Rompaey

  Algemene tandheelkunde

 • Babette M
  Babette Mercelis

  Algemene tandheelkunde

 • Katrien Knops
  Katrien Knops

  Algemene tandheelkunde en orthodontie

 • Michiel Vierendeel
  Michiel Vierendeel

  Specialist in de orthodontie

 • Jonathan
  Jonathan Luyten

  Specialist in de orthodontie

 • Didier dielen 1
  Didier Dielen

  Mond‑, kaak- en aangezichtschirurgie

 • Els
  Els Lambrechts

  Balie en praktijkcoördinator

BEREIKBAARHEID

Tandartspraktijk Icarus is gelegen aan de linkeroever van de Schelde te Antwerpen, recht tegenover de jachthaven. Deze rustige en groene locatie is zeer gemakkelijk bereikbaar en parking is telkens ter beschikking voor de deur.

De praktijk heeft een aangename wachtruimte waar u even kunt verpozen.

Aandacht: Wij liggen in een Lage Emissie Zone

Oosterweeltraject

Als gevolg van de werken aan de Oosterweelverbinding zijn er verschillende omleidingen en wijzigt de verkeerssituatie regelmatig. Daarom raden wij u aan om gebruik te maken van een routeplanner of GPS.

Vanuit Brussel (E19 — A12)

Door Kennedytunnel richting Gent. Eerste Afrit na de Kennedytunnel: afrit Linkeroever. Aan de lichten: rechtsaf (Blancefloerlaan). Deze rijdt u volledig af. Ten einde draait u linksaf en rijdt u op de Thonetlaan +/- 1 km verder. Net voorbij de ingang van de Jachthaven aan de rechter zijde en aan het schooltje Sint Annacollege-Goethestraat’ aan de linkerzijde, draait u links de Goethestraat in, het tweede hoekhuis aan de rechterkant is tandartspraktijk Icarus.

Vanuit Antwerpen Centrum (Waaslandtunnel)

Via Waaslandtunnel rijdt u richting Linkeroever. Direct, nog vóór de eerste lichten (richting Burcht), draait u 180° rechts. U rijdt nu richting de Schelde, ten einde links komt u op de Thonetlaan: +/- 500 meter verder, net voorbij de ingang van de Jachthaven aan de rechter zijde en aan het schooltje Sint-Annacollege-Goethestraat’ aan de linkerzijde, draait u links de Goethestraat in, het tweede hoekhuis aan de rechterkant is tandartspraktijk Icarus.

Vanuit Gent (E17)

Neem de E17 richting Antwerpen. Vóór de tunnel aan het knooppunt Antwerpen West’ dient u links aan te houden. Volg de borden Rotterdam/​Ring Antwerpen 1/​Haven. Voeg in op de E34 (+/-1km). Neem afslag 7 St Anna (Antwerpen Linkeroever). U komt op de Expresweg richting Linkeroever, die u volledig ten einde rijdt (wordt Charles De Costerlaan). Hier komt u aan de Waaslandtunnel. Aan de lichten net voor de tunnel draait u linksaf de August Vermeylenlaan op. Volledig ten einde naar rechts (Esmoreitlaan) en vervolgens volledig ten einde links (Gloriantlaan), rijdt u dan de tweede straat rechts de Thonetlaan op. Hier neemt u de tweede straat rechts de Ghoethestraat. Het tweede hoekhuis aan de rechterkant is tandartspraktijk Icarus net tegenover het Sint-Annacollege-Goethestraat.

Tram 3÷5÷9 of 15 richting Linkeroever: halte Frederik Van Eeden’ plein (eerste halte na Groenplaats)

Nu is het 1 km verder. Hier kan u een fiets nemen van VELO Antwerpen. U gaat links de Thonetlaan op. Net voorbij de ingang van de Jachthaven aan de rechterzijde en aan het schooltje Sint-Annacollege-Goethestraat’ aan de linkerzijde, draait u links de Goethestraat in, het tweede hoekhuis aan de rechterkant is tandartspraktijk Icarus.

+/- 15 minuten stappen vanaf de voetgangerstunnel. U staat met uw rug naar de voetgangerstunnel. U draait rechtsaf de Thonetlaan op. 1 km verder, net voorbij de Jachthaven, aan het schooltje Sint-Annacollege-Goethestraat’ draait u links de Goethestraat in, het tweede hoekhuis aan de rechterkant is de ingang van de praktijk.

Aan Metrohalte neemt u bus 36 richting Sint-Annastrand. U stapt de 4de halte (Farneseplein) af. Het pleintje oversteken tot Guiciardinistraat en draait u hier links in. Deze straat draait rechtsaf, ten einde aan de tennis, het wandelpadje links volgen. Dit komt uit in de Goethestraat. Hier neemt u rechts. 50 meter verder aan de linkerkant heeft u de ingang van de praktijk, net tegenover het Sint-Annacollege-Goethestraat.

Vanaf de metrohalte Frederik Van Eeden plein’ kan u een fiets nemen van Velo Antwerpen en is het slechts 1 km verderop. U gaat links de Thonetlaan op. Net voorbij de ingang van de Jachthaven aan de rechter zijde en aan het schooltje Sint-Annacollege-Goethestraat’ aan de linkerzijde, heeft u Station 140 — Jachthaven LO. Hier loopt u de Goethestraat in. Het tweede hoekhuis aan de rechterkant is de ingang van de praktijk , recht tegenover het Sint Annacollege-Goethestraat.

PRAKTIJK Tandartspraktijk Icarus
Albrecht Dürerstraat33/ A
2050Antwerpen
(Linkeroever)
WACHTDIENST

In het weekend en op wettelijke feestdagen kan u terecht tussen 9.00 u en 18.00 u op het betalend nummer: 0903 39 969 van de Algemene Wachtdienst Antwerpen. Oproep 1,50 euro per minuut.