Restauratief hero
Restauratieve tandheelkunde

RESTAURATIEVE TANDHEELKUNDE

Dankzij keramische restauraties en de juiste modellatie van het tandvlees rond de tanden, kunnen we tot zéér mooie resultaten komen. Hiervoor werken we in een team van prothesist, chirurg en tandtechnieker. Vooraf wordt, met behulp van professionele foto’s, een analyse van uw lach uitgevoerd. Met deze informatie wordt er een wasmodulatie vervaardigd die in de mond getest wordt en gefotografeerd. Pas wanneer we de juiste vorm bereikt hebben, wordt overgegaan naar het porseleinwerk. Zo veel mogelijk biologische, weefselvriendelijke technieken worden toegepast. Enkel wat verloren is (door cariës, slijtage, trauma, …) wordt door dunne porseleinen schelpjes, table-tops en onlays vervangen. Met specifieke kleeftechnieken worden de stukjes één voor één vastgezet onder volledige isolatie met cofferdam. Hierdoor ontstaat een zéér sterk voorspelbaar geheel met een natuurlijk eindresultaat.

Go to external page: Maak een afspraak

CLINICAL CASE

Keramische kroon en facings

Snijtand 12 en 11 moeten verstevigd worden met een kroon. Tanden 21 en 41 krijgen een porseleinen facing na bleaching.

Restauratieve estthk 1 1
Restauratieve estthk 1 2

Porseleinen kronen worden definitief vast gecementeerd en de facings worden vastgekleefd.

Restauratieve estthk 2 1
Restauratieve estthk 2 2

De patiënt komt regelmatig op controle waarbij de beet extra wordt nagekeken.

Restauratieve estthk 3 1
Restauratieve estthk 3 2

CLINICAL CASE

Keramische onlay of partieel gekleefde kroon

De kies met de grote grijze vulling heeft verschillende barsten. De tanden daarnaast zijn ontzenuwd. Deze tanden zijn sterk verzwakt als gevolg van groot weefselverlies. Hierdoor hebben ze een groot risico om af te breken tijdens het bijten.

Restauratieve 1 1
Empty
Empty

Bestaande restauraties worden verwijderd onder rubberdam isolatie.

Restauratieve 1 3
Restauratieve 1 4
Empty

De tandtechnieker maakt partiële kronen uit glaskeramiek (lithiumdisilicaat).
Deze restauraties worden verkleefd onder isolatie met een rubberdam. Deze isolatie zorgt voor de beste omstandigheden (droog, geen speeksel) om maximaal te kleven aan de bestaande tand.
Door gebruik van deze adhesieve kleeftechnieken kunnen we de tanden optimaal verstevigen en beschermen.

Restauratieve 1 5
Restauratieve 1 6
Empty

Eindresultaat na plaatsen van de drie keramische restauraties. De tanden zijn functioneel verstevigd op een duurzame en esthetische manier.

Slide 16 9 4 6
Slide 16 9 3 15
Empty

CLINICAL CASE

Volledige rehabilitatie met composiet bij beperkte slijtage

Door overvloedige inname van frisdrank is het glazuur bij deze jonge patiënt opgelost, waardoor het tand dentine bloot ligt in de mond. Dit dentine dient afgedicht te worden om verder verlies van tandweefsel te voorkomen en tandgevoeligheid te verminderen.

Slide 16 9 4 2
Slide 16 9 2 10
Slide 16 9 3 10

Een digitale afdruk van de mond wordt opgestuurd naar de tandtechnieker om de tanden op model vorm te geven. Met transparante sleutels wordt deze vormgeving overgbracht naar de mond.

Slide 16 9 4 3
Slide 16 9 3 12

Eindresultaat na het gebruik van de composiet injectie techniek. De tanden zijn opnieuw beschermd en de beet is hersteld. Deze composiet restauraties dienen regelmatig opgevolgd en gepolijst te worden. Dit wordt eerder beschouwd als een semi-definitieve oplossing. Op termijn kunnen porseleinen overlays en facings een duurzamer en esthetisch mooier resultaat bieden.. 

Slide 16 9 2 11
Slide 16 9 3 13
Slide 16 9 4 4
PRAKTIJK Tandartspraktijk Icarus
Albrecht Dürerstraat33/ A
2050Antwerpen
(Linkeroever)
WACHTDIENST

In het weekend en op wettelijke feestdagen kan u terecht tussen 9.00 u en 18.00 u op het betalend nummer: 0903 39 969 van de Algemene Wachtdienst Antwerpen. Oproep 1,50 euro per minuut.