Implantaten
Implantaten & chirurgie

IMPLANTATEN EN CHIRURGIE

Wanneer tanden verloren gaan, is het dikwijls aangewezen om naar duurzame implantaten over te gaan. Een implantaat vervangt de hele wortel van een tand en groeit vast in het bot. Het implantaat correct plaatsen is essentieel en niet corrigeerbaar. Dit vraagt een grondige voorstudie en kennis. Door atraumatische, fijne esthetische chirurgie kunnen we het tandvlees rond de tanden, wat we de pink esthetics’ noemen, aanpassen. Het doel is uiteindelijk tot een mooie imitatie van een natuurlijke tand te komen in een mooie lach, waar u de valse tand’ niet meer in terugvindt.

Met meerdere implantaten kunnen we uitgebreidere bruggen maken. Met behulp van 3D technologie en de nauwe samenwerking tussen de prothesist en de chirurg, kunnen we u een voorspelbaar esthetisch resultaat bieden. Wanneer tanden zo goed als verloren zijn, kunnen we zelfs deze trekken, in dezelfde zittijd implantaten plaatsen en binnen de 24 uur een voorlopige vaste brug op vastschroeven. U zit dus nooit zonder vaste tanden. Dit noemen we Immediate Loading.

Go to external page: Afspraak patient

CLINICAL CASE

Solitair implantaat

Tandarts Paule Peeters

Centrale snijtand 21 is volledig horizontaal gebroken en verloren. De patiënt heeft dun tandvlees en een hoge lachlijn.

Slide 16 9 3 1
Slide 16 9 2 2

Zirkonium CAD Cam Abutment wordt ontworpen en hierop komt een zirkonium porseleinen kroon. Op de radiografie is duidelijk het implantaat met abutment te zien. De laterale snijtanden werden met composiet bijgebouwd tot een goede vorm.

Slide 16 9 3 4
Slide 16 9 2 3

De patiënt komt regelmatig op controle. Door het mooie porseleinwerk en de juiste vormgeving van de tand en het tandvlees, kunnen we de natuurlijke tand terug nabootsen.

Implantaten en chirurgie impl 3 1
Implantaten en chirurgie impl 3 2

CLINICAL CASE

Twee solitaire implantaten met directe belasting

Bij deze jonge patiënte ontbreken de twee laterale snijtanden (agenesie) in de bovenkaak. Via orthodontische voorbehandeling worden de hoektanden op de plaats van de laterale snijtanden geplaatst. De hierdoor ontstane ruimte zal worden opgevuld met twee tand implantaten.

Slide 16 9 3 6
Slide 16 9 2 5

Met behulp van digitale 3D planning wordt een richplaat vervaardigd om de implantaten in de correcte positie te plaatsen.

Implantaten en chirurgie 1 4
Empty

In dezelfde afspraak worden twee voorlopige kronen vervaardigd, die direct worden geplaatst. Deze kronen zijn korter dan de uiteindelijke kronen omdat ze nog niet zwaar belast mogen worden tijdens het bijten.

Slide 16 9 3 7
Slide 16 9 2 6

Dankzij deze voorlopige kronen kan het tandvlees mooi genezen​.De fronttanden werden in de tussentijd omgebouwd met composiet om een mooie vorm te bekomen.

Slide 16 9 2 8
Slide 16 9 3 8

Finaal eindresultaat na het vervaardigen en plaatsen van de defintieve porseleinen implantaatkronen.

Slide 16 9 3 9
Slide 16 9 4 1
PRAKTIJK Tandartspraktijk Icarus
Albrecht Dürerstraat33/ A
2050Antwerpen
(Linkeroever)
WACHTDIENST

In het weekend en op wettelijke feestdagen kan u terecht tussen 9.00 u en 18.00 u op het betalend nummer: 0903 39 969 van de Algemene Wachtdienst Antwerpen. Oproep 1,50 euro per minuut.