Algemene Tandheelkunde

Algemene Tandheelkunde is in de eerste plaats een half-jaarlijkse controle, dit is zeer belangrijk. De praktijk besteed veel aandacht aan preventieve tandheelkunde en door middel van digitale röntgenfoto’s kunnen we tandbederf vroegtijdig detecteren. Door een digitale overzichtsopname krijgen we een beter zicht op tandwisseling of doorbraak van de wijsheidstanden.

Door een goed onderhoud legt u zelf de basis voor het behouden van uw tanden. De tandartsen zorgen er mee voor dat de conditie van het gebit in een uitstekende staat wordt gehouden. Wij kunnen tijdens de controle sturing geven indien nodig. Tijdens de periodieke controle bekijken wij de mondhygiëne en cariës.

Cariës zijn gaatjes in de tanden. Het consumeren van te veel zoete en of zure etenswaren en dranken is schadelijk voor het glazuur van de tanden waardoor gaatjes meer kans krijgen. Indien er cariës aanwezig is in de tand, zal de tandarts deze zorgvuldig verwijderen, onder een rubberdam verzorgen en nadien de tand voorzien van een witte composiet-vulling.

Maak een afspraak
Klinische toepassing

Conserverende zorgen: witte vullingen of composiet

Aan de hand van een klinisch onderzoek en een radiologisch onderzoek worden alle tanden grondig nagekeken.

image
image
image

Hier zien we twee molaren en een premolaar waar de vulling vervangen moet worden wegens gaatjes en oude zilvervullingen die niet meer goed aanpassen.

image
image
image

De tanden worden goed geïsoleerd onder rubberdam. Zo krijgen we een goed droog werkveld, waardoor we kwalitatief een goede composietvulling kunnen maken. De tanden worden gevuld en de anatomie wordt zo goed mogelijk hersteld, zodat het esthetisch en functioneel terug een goed kauwvlak heeft.

divider

Andere behandelingen

divider