Algemene Tandheelkunde

Algemene Tandheelkunde is in de eerste plaats een half-jaarlijkse controle, dit is zeer belangrijk. De praktijk besteed veel aandacht aan preventieve tandheelkunde en door middel van digitale röntgenfoto’s kunnen we tandbederf vroegtijdig detecteren. Door een digitale overzichtsopname krijgen we een beter zicht op tandwisseling of doorbraak van de wijsheidstanden.

Door een goed onderhoud legt u zelf de basis voor het behouden van uw tanden. De tandartsen zorgen er mee voor dat de conditie van het gebit in een uitstekende staat wordt gehouden. Wij kunnen tijdens de controle sturing geven indien nodig. Tijdens de periodieke controle bekijken wij de mondhygiëne en cariës.

Cariës zijn gaatjes in de tanden. Het consumeren van te veel zoete en of zure etenswaren en dranken is schadelijk voor het glazuur van de tanden waardoor gaatjes meer kans krijgen. Indien er cariës aanwezig is in de tand, zal de tandarts deze zorgvuldig verwijderen, onder een rubberdam verzorgen en nadien de tand voorzien van een witte composiet-vulling.

Maak een afspraakKinder­tandheelkunde

Reeds op jonge leeftijd (4 jaar) begeleiden we je kind wat betreft de tandzorgen. Het vertrouwen wekken is essentieel zodat de kinderen met een glimlach naar de tandarts komen. Alle behandelingen worden op een rustige en vriendelijke manier uitgelegd en uitgevoerd, zodat je kind helemaal niet angstig hoeft te zijn. Op regelmatige tijdstippen wordt u ook verwittigd voor een controle, zodat we alles goed opvolgen en bijhouden. Op deze manier trachten we onverwachte problemen te vermijden.


Maak een afspraak
Klinische toepassing

Kindertandheelkunde

Bij kinderen trachten we hen vanaf de eerste ontmoeting al op hun gemak te stellen en het vertrouwen te winnen.

image
image
image

We streven ernaar hen gedurende de volledige ontwikkeling op reguliere basis op te volgen.

image
image
image

Een aangename omgeving en een goed contact met de tandarts zijn voor ons dan ook cruciaal!

divider

Andere behandelingen

divider