De naam 'Icarus' verwijst naar het beeld dat aan de ingang van de praktijk staat. ‘Icarus, een held uit de Griekse Mythologie, zit in het Labyrint opgesloten met zijn vader. Met behulp van veren en was, maakt hij vleugels om uit het labyrint te ontsnappen over de zee. Echter moet hij oppassen: als hij te laag vliegt, worden zijn vleugels nat, als hij te hoog vliegt, smelten zijn vleugels in de zon.’ We zijn ambitieus en kijken naar de toekomst maar staan met twee voeten op de grond. Een gulden middenweg!’ De praktijk werd opgericht door Dr. LC Peeters, Maxillofaciale Chirurg en werd overgenomen door Tandarts Paule Peeters in 2007, die het verder uitbouwde tot de groepspraktijk Icarus.

divider

Paule Peeters specialist prothetische en restauratieve tandheelkunde en implantologie

Studeerde af in 1994 als Tandarts te Leuven. Nadien volgde zij een specialisatie prothetische, restauratieve tandheelkunde gedurende 3 jaar full time. Verschillende jaren nadien bleef ze actief als consulent aan de Universiteit te Leuven. Verder bekwaamde zij zich met vele binnen- en buitenlandse congressen en geeft ze regelmatig voordrachten aan tandartsen over prothetiek en implantaten. Paule is sinds 1999 instructor voor het instituut voor osseoïntegratie, KUL. Ze volgde de masteropleiding voor implantologie bij Prof. Eric Rompen en studeerde af in 2008 met grote onderscheiding (Diplome d’étude spécialisées européen en implantologie orale). In 2007 richtte ze de groepspraktijk Icarus op .

Tandarts | 1994

Afgestudeerd in 1994 als Tandarts te Leuven.

Specialist Restauratieve en Prothetische THK | 1994 - 1997

Masteropleiding: Prothese en Restauratieve Tandheelkunde KULeuven.

Implantologie | 2008

Masteropleiding Implantologie ULg, bij Prof. Eric Rompen, Diplome d’étude spécialisées européen en implantologie orale.

divider

TANDARTS Pieter-Jan SwertsSPECIALIST PROTHETISCHE EN RESTAURATIEVE TANDHEELKUNDE

Pieter-Jan Swerts studeerde af in 2017 als Master in de tandheelkunde aan de KU Leuven. Nadien volgde hij een specialisatie prothetische en restauratieve tandheelkunde.

Tandheelkunde | 2017

Afgestudeerd in 2017 als master in de tandheelkunde aan de KU Leuven.

Specialist Restauratieve en Prothetische THK

Masteropleiding: Prothese en Restauratieve Tandheelkunde KU Leuven.

divider

Tandarts Laurens De Greef Specialist prothetische en restauratieve tandheelkunde

Laurens De Greef studeerde af in 2013 als Master in de tandheelkunde aan de KU Leuven. Nadien volgde hij een specialisatie prothetische en restauratieve tandheelkunde.

Tandheelkunde | 2013

Afgestudeerd in 2013 als master in de tandheelkunde aan de KULeuven.

Specialist Restauratieve en Prothetische THK | 2013-2017

Masteropleiding: Prothese en Restauratieve Tandheelkunde KULeuven.

divider

DMD PhD Marco Gresnigt

In januari 2012 is hij gepromoveerd op de adhesieve bevestiging van facings. Hij is werkzaam op het centrum voor bijzondere tandheelkunde in het Martini Ziekenhuis Groningen waar hij restauratieve en esthetische behandelingen uitvoert met behulp van een operatiemicroscoop. Op de universiteit van Groningen is hij het hoofd van de restauratieve tandheelkunde en biomaterialen, verricht onderzoek op het gebied van de restauratieve/adhesieve tandheelkunde en doceert hij de esthetische en reconstructieve tandheelkunde op kliniek. Hij heeft meerdere promovendi en publiceert in internationale tijdschriften (>40 peer reviewed artikelen) met name op het gebied van de adhesieve restauratieve tandheelkunde. Hij geeft zowel nationaal als internationaal lezingen en cursussen op het gebied van esthetische en adhesieve tandheelkunde. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen zoals de GC world clinical case award, Smile award, EAED innovation award en verschillende wetenschappelijke prijzen. Hij was voorzitter van de internationale Bio-Emulation groep en is global ambasadeur van SlowDentistry.

Tandheelkunde | 2005

Marco Gresnigt is in 2005 cum laude afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit

Website Marco Gresnigt

link
divider

Tandarts Michiel VierendeelSpecialist in de orthodontie

Michiel Vierendeel studeerde in 2017 af als Master in de tandheelkunde aan de KU Leuven. Nadien volgde hij een vierjarige opleiding als specialist in de orthodontie

Tandheelkunde | 2012-2017

Afgestudeerd in 2017 als Master in de tandheelkunde aan de KU Leuven.

Specialist in de orthodontie | 2017-2021

Masteropleiding in de orthodontie aan de Universiteit Gent

divider

TANDARTS KATRIEN KNOPSALGEMENE TANDHEELKUNDE

Katrien Knops studeerde af als Master in algemene tandheelkunde in 2019 aan de KU Leuven. Zij legt zich voornamelijk toe op algemene- en kindertandheelkunde.

Tandheelkunde 2014-2019

Afgestudeerd in 2019 als master in de tandheelkunde

divider

TANDARTS BEN VAN AELSTALGEMENE TANDHEELKUNDE EN ENDODONTIE

Ben Van Aelst studeerde af in 2019 als Master in de tandheelkunde aan de KU Leuven. Hij legt zich nu vooral toe op de algemene tandheelkunde en de endodontie. Wortelkanaalbehandelingen (endodontie) voert hij uit onder microscoop met behulp van hoogwaardige materialen om optimale kwaliteit te kunnen garanderen.

Tandheelkunde | 2014-2019

Afgestudeerd in 2019 als master in de tandheelkunde

divider

Ondersteunend personeel

 

Els LambrechtsBalie en praktijkcoördinator

Els staat in voor de organisatie van de tandartspraktijk. Ze coördineert ook de activiteiten van de Icarus Academy waar de VZW "Rest. THK & impl." geaccrediteerde postgraduaat cursussen organiseert. De Icarus Academy is gelegen boven de praktijk.

Icarus Academy
divider

Lizzy
Stefanie
Marianne
Marjanassistentes

Lizzy, Stefanie, Marianne, Marjan en Els e zijn onze enthousiaste assistentes. Zij zorgen mede voor de organisatie achter de schermen. Zij verwelkomen u van harte aan de balie en assisteren de tandartsen zodat u professioneel de beste zorgen krijgt.

divider