Restauratieve tandheelkunde

Dankzij keramische restauraties en de juiste modellatie van het tandvlees rond de tanden, kunnen we tot zéér mooie resultaten komen. Hiervoor werken we in een team van prothesist, chirurg en tandtechnieker. Vooraf wordt, met behulp van professionele foto’s, een analyse van uw lach uitgevoerd. Met deze informatie wordt er een wasmodulatie vervaardigd die in de mond getest wordt en gefotografeerd. Pas wanneer we de juiste vorm bereikt hebben, wordt overgegaan naar het porseleinwerk. Zo veel mogelijk biologische, weefselvriendelijke technieken worden toegepast. Enkel wat verloren is (door cariës, slijtage, trauma, …) wordt door dunne porseleinen schelpjes, table-tops en onlays vervangen. Met specifieke kleeftechnieken worden de stukjes één voor één vastgezet onder volledige isolatie met cofferdam. Hierdoor ontstaat een zéér sterk voorspelbaar geheel met een natuurlijk eindresultaat.


Maak een afspraak
Klinische toepassing

Keramische kroon en facings

image
image

Snijtand 12 en 11 moeten verstevigd worden met een kroon. Tanden 21 en 41 krijgen een porseleinen facing na bleaching.

image
image

Porseleinen kronen worden definitief vast gecementeerd en de facings worden vastgekleefd.

image
image

De patiënt komt regelmatig op controle waarbij de beet extra wordt nagekeken.

Klinische toepassing

Keramische onlay of partieel gekleefde kroon

image
image

De kies met de grote grijze vulling heeft verschillende barsten. De tanden daarnaast zijn ontzenuwd. Deze tanden zijn sterk verzwakt als gevolg van groot weefselverlies. Hierdoor hebben ze een groot risico om af te breken tijdens het bijten.

image
image

Bestaande restauraties worden verwijderd onder rubberdam isolatie.

image
image

De tandtechnieker maakt partiële kronen uit glaskeramiek (lithiumdisilicaat).
Deze restauraties worden verkleefd onder isolatie met een rubberdam. Deze isolatie zorgt voor de beste omstandigheden (droog, geen speeksel) om maximaal te kleven aan de bestaande tand.
Door gebruik van deze adhesieve kleeftechnieken kunnen we de tanden optimaal verstevigen en beschermen.

image
image

Eindresultaat na plaatsen van de drie keramische restauraties. De tanden zijn functioneel verstevigd op een duurzame en esthetische manier.

Klinische toepassing

Volledige rehabilitatie met composiet bij beperkte slijtage

image
image
image

Door overvloedige inname van frisdrank is het glazuur bij deze jonge patiënt opgelost, waardoor het tand dentine bloot ligt in de mond. Dit dentine dient afgedicht te worden om verder verlies van tandweefsel te voorkomen en tandgevoeligheid te verminderen.

image
image

Een digitale afdruk van de mond wordt opgestuurd naar de tandtechnieker om de tanden op model vorm te geven. Met transparante sleutels wordt deze vormgeving overgbracht naar de mond.

image
image
image

Eindresultaat na het gebruik van de composiet injectie techniek. De tanden zijn opnieuw beschermd en de beet is hersteld. Deze composiet restauraties dienen regelmatig opgevolgd en gepolijst te worden tijdens de jaarlijkse controle van deze patiënt.

divider

Andere behandelingen

divider