Gespecialiseerde groepspraktijk Icarus


Adresgegevens

Tandartspraktijk Icarus

Albrecht Dürerstraat 33/A

2050 Antwerpen (Linkeroever)

Afspraak maken

U kan een afspraak maken bij Tandartspraktijk Icarus, al dan niet op doorverwijzing van uw tandarts. Voor een afspraak kan u ons telefonisch bereiken op weekdagen van 9.00 u tot 13.00 u. Wij verzoeken nieuwe patiënten vriendelijk om vooraf aan uw afspraak de medische vragenlijst in te vullen.

 03 219 13 23


Medische vragenlijst invullen

Restauratief Advies en behandeling

Onze specialisten in implantologie, restauratieve tandheelkunde, endodontie onder microscoop en orthodontie kunnen u verder helpen met persoonlijk advies en professionele behandeling. Ook voor algemene tandheelkunde en basis parodontale zorgen kan u bij onze praktijk terecht.

Medische vragenlijst


Indien u als nieuwe patiënt een afspraak heeft bij Icarus Dental verzoeken wij u om vooraf aan uw afspraak onze medische vragenlijst in te vullen. Indien u reeds patiënt bent en er is een belangrijke wijziging geweest in uw medische gegevens of u bent lange tijd niet op controle geweest, is het ook aangewezen deze vragenlijst opnieuw in te vullen.


Medische vragenlijst invullen

Icarus & hygiëne


Hygiëne heeft een centrale plaats binnen onze praktijk. Dankzij onze strikte hygiëneprotocollen die tijdens de Covid-19 epidemie verder werden aangescherpt, kan Tandartsenpraktijk Icarus u op een verantwoorde manier behandelen. Onze behandelruimtes zijn bovendien voorzien van ‘clean-air technologie’ (IQAir HealthPro 250/Viruskiller Radic8 V102) die de lucht filtert en zuivert van bacteriën en virussen.


Onze visie

U een mooie, duurzame en degelijke behandeling aanbieden. Door middel van uitgebreide informatie en overleg komen we samen tot een juiste oplossing die het beste bij u past, zowel financieel, mooi als functioneel. Voor elke patiënt zoeken we samen een mooie oplossing die de ‘Quality of life‘ opmerkelijk zal verbeteren. Klantgerichtheid, service en goede opvolging staan centraal.

Wat de behandeling inhoudt, hoe deze verloopt en wat de financiële aspecten zijn, worden u duidelijk op voorhand toegelicht, zodat u met volle vertrouwen aan de behandeling kan starten. Samen met u wordt een goede planning uitgewerkt en deze wordt conciëntieus opgevolgd.

Na de rehabilitatie wordt u op regelmatige tijdstippen opgeroepen ter controle van uw gebit.

Aan de hand van een gezichtsanalyse, voorafgegaan door een fotoshoot in de fotostudio, werken we aan een prachtige glimlach die perfect bij u past.

Behandelingen

Wij bieden u moderne tandheelkunde met een volledige aanpak en zijn toegespitst op implantaten en uigebreide rehabilitaties. Door jarenlange training, opleiding en ervaring bieden wij u een referentie in de restauratieve tandheelkunde. Bij tandartspraktijk Icarus kan u terecht voor gebitsrehabilitaties, implantologie, kinder– en algemene tandheelkunde, endodontie, orthodontie en basis parodontale zorgen.


Kortom, bij elke patiënt vinden we een mooie oplossing die de ‘quality of life’ opmerkelijk verhoogt.

Het team

Deze naam 'Icarus' verwijst naar het beeld dat aan de ingang van de praktijk staat. ‘Icarus, een held uit de Griekse Mythologie, zit in het Labyrint opgesloten met zijn vader. Met behulp van veren en was, maakt hij vleugels om uit het labyrint te ontsnappen over de zee. Echter moet hij oppassen: als hij te laag vliegt worden zijn vleugels nat, als hij te hoog vliegt, smelten zijn vleugels in de zon.’ We zijn ambitieus en kijken naar de toekomst maar staan met twee voeten op de grond. Een gulden middenweg!’ De praktijk werd opgericht door Dr. LC Peeters, Maxillo Faciale Chirurg en werd overgenomen door Tandarts Paule Peeters in 2007.

Bereikbaarheid

Routebeschrijving

Tandartspraktijk Icarus is gelegen aan de linkeroever van de Schelde te Antwerpen, recht tegenover de jachthaven. Deze rustige en groene locatie is zeer gemakkelijk bereikbaar en parking is telkens ter beschikking voor de deur.

De praktijk heeft een aangename wachtruimte waar u even kunt verpozen.

Met de wagen

Aandacht: Wij liggen in een Lage Emissie Zone

Oosterweeltraject

Als gevolg van de werken aan de Oosterweelverbinding zijn er verschillende omleidingen en wijzigt de verkeerssituatie regelmatig. Daarom raden wij u aan om gebruik te maken van een routeplanner of GPS.

Vanuit Brussel (E19 - A12)

Door Kennedytunnel richting Gent. Eerste Afrit na de Kennedytunnel: afrit Linkeroever. Aan de lichten: rechtsaf (Blancefloerlaan). Deze rijdt u volledig af. Ten einde draait u linksaf en rijdt u op de Thonetlaan +/- 1 km verder. Net voorbij de ingang van de Jachthaven aan de rechter zijde en aan het schooltje ‘Sint Annacollege-Goethestraat’ aan de linkerzijde, draait u links de Goethestraat in, het tweede hoekhuis aan de rechterkant is tandartspraktijk Icarus.

Vanuit Antwerpen Centrum (Waaslandtunnel)

Via Waaslandtunnel rijdt u richting Linkeroever. Direct, nog vóór de eerste lichten (richting Burcht), draait u 180° rechts. U rijdt nu richting de Schelde, ten einde links komt u op de Thonetlaan: +/- 500 meter verder, net voorbij de ingang van de Jachthaven aan de rechter zijde en aan het schooltje ‘Sint-Annacollege-Goethestraat’ aan de linkerzijde, draait u links de Goethestraat in, het tweede hoekhuis aan de rechterkant is tandartspraktijk Icarus.

Vanuit Gent (E17)

Neem de E17 richting Antwerpen. Vóór de tunnel aan het knooppunt ‘Antwerpen West’ dient u links aan te houden. Volg de borden “Rotterdam/Ring Antwerpen 1/Haven. Voeg in op de E34 (+/-1km). Neem afslag 7 St Anna (Antwerpen Linkeroever). U komt op de Expresweg richting Linkeroever, die u volledig ten einde rijdt (wordt Charles De Costerlaan). Hier komt u aan de Waaslandtunnel. Aan de lichten net voor de tunnel draait u linksaf de August Vermeylenlaan op. Volledig ten einde naar rechts (Esmoreitlaan) en vervolgens volledig ten einde links (Gloriantlaan), rijdt u dan de tweede straat rechts de Thonetlaan op. Hier neemt u de tweede straat rechts de Ghoethestraat. Het tweede hoekhuis aan de rechterkant is tandartspraktijk Icarus net tegenover het Sint-Annacollege-Goethestraat.

Met openbaar vervoer

Met de tram

Tram 3/5/9 of 15 richting Linkeroever: halte ‘Frederik Van Eeden’ plein (eerste halte na Groenplaats)

Nu is het 1 km verder. Hier kan u een fiets nemen van VELO Antwerpen. U gaat links de Thonetlaan op. Net voorbij de ingang van de Jachthaven aan de rechterzijde en aan het schooltje ‘Sint-Annacollege-Goethestraat’ aan de linkerzijde, draait u links de Goethestraat in, het tweede hoekhuis aan de rechterkant is tandartspraktijk Icarus.

Te voet

+/- 15 minuten stappen vanaf de voetgangerstunnel. U staat met uw rug naar de voetgangerstunnel. U draait rechtsaf de Thonetlaan op. 1 km verder, net voorbij de Jachthaven, aan het schooltje ‘Sint-Annacollege-Goethestraat’ draait u links de Goethestraat in, het tweede hoekhuis aan de rechterkant is de ingang van de praktijk.

Met de bus

Aan Metrohalte neemt u bus 36 richting Sint-Annastrand. U stapt de 4de halte (Farneseplein) af. Het pleintje oversteken tot Guiciardinistraat en draait u hier links in. Deze straat draait rechtsaf, ten einde aan de tennis, het wandelpadje links volgen. Dit komt uit in de Goethestraat. Hier neemt u rechts. 50 meter verder aan de linkerkant heeft u de ingang van de praktijk, net tegenover het Sint-Annacollege-Goethestraat.

Met de VELO Antwerpen

Vanaf de metrohalte ‘Frederik Van Eeden plein’ kan u een fiets nemen van Velo Antwerpen en is het slechts 1 km verderop. U gaat links de Thonetlaan op. Net voorbij de ingang van de Jachthaven aan de rechter zijde en aan het schooltje ‘Sint-Annacollege-Goethestraat’ aan de linkerzijde, heeft u Station 140 - Jachthaven LO. Hier loopt u de Goethestraat in. Het tweede hoekhuis aan de rechterkant is de ingang van de praktijk , recht tegenover het Sint Annacollege-Goethestraat.

Verstuur ons een bericht

03 219 13 23