Door de Coronacrisis is de praktijk voor onbepaalde duur gesloten.

Tandarts Paule Peeters Zaakvoerder Icarus

Meer info 03 219 13 23 Richtlijnen Corona

Afspraak maken

U kan terecht bij tandartspraktijk Icarus voor totale esthetische gebitsrehabilitaties. Eveneens voor implantologie, algemene tandheelkunde, endodontie, kindertandheelkunde en parodontale zorgen. Maak uw afspraak nu telefonisch.

Snelle service

Vanmorgen opgestaan met tandpijn? Wij helpen u graag verder. Ons team heeft de intentie de eigen patiënten binnen 24 u van dienst te zijn. Ook nieuwe patiënten worden zo snel mogelijk voortgeholpen.

03 219 13 23

Adresgegevens

Tandartspraktijk Icarus

Albrecht Dürerstraat 33/A

2050 Antwerpen (Linkeroever)

Icarus Richtlijnen : CORONA

Omwille van de Coronacrisis zijn wij genoodzaakt de praktijk voor onbepaalde duur te sluiten.
Wij kunnen geen enkele tandheelkundige behandeling veilig uitvoeren.
In geval van urgenties kunnen wij u telefonisch te woord staan elke dag van 9.00 u tot 18.00 u.

Wij danken u voor u begrip,

Het Icarus Team


Basisrichtlijnen om het verspreiden van het virus te voorkomen :

  • BLIJF ZOVEEL MOGELIJK THUIS
  • Ga enkel naar de winkel indien noodzakelijk , doe een sjaal aan en handschoenen en hou 1.5 meter afstand van u medemens;
  • Raak zo weinig mogelijk deurklinken en andere zaken aan. Betaal met bankcontact, geen cash
  • Raak uw gezicht niet aan met uw handschoenen en was eerst uw handen met zeep als u thuiskomt.
  • Ontsmet uw handen en deurklinken.
  • Probeer zoveel mogelijk thuis te blijven
  • Indien u moet niezen : gebruik wegwerp tissue of nies in uw elleboog.
  • Indien u koorts maakt, neusloop heeft of moet hoesten, gelieve met uw huisarts te bellen.
  • Blijf 6 dagen thuis als u deze symptomen vertoont en volg advies van uw arts maar kom niet in contact met andere mensen.
  • Draag zorg voor jezelf en voor elkaar !

Samen kunnen we dit Virus verslaan ,
als we allen de richtlijnen strikt volgen,

Het Icarus Team

Onze visie

U een mooie, duurzame en degelijke behandeling aanbieden. Door middel van uitgebreide informatie en overleg komen we samen tot een juiste oplossing die het beste bij u past, zowel financieel, mooi als functioneel. Voor elke patiënt zoeken we samen een mooie oplossing die de ‘Quality of life‘ opmerkelijk zal verbeteren. Klantgerichtheid, service en goede opvolging staan centraal.

Wat de behandeling inhoudt, hoe deze verloopt en wat de financiële aspecten zijn, worden u duidelijk op voorhand toegelicht, zodat u met volle vertrouwen aan de behandeling kan starten. Samen met u wordt een goede planning uitgewerkt en deze wordt conciëntieus opgevolgd.

Na de rehabilitatie wordt u op regelmatige tijdstippen opgeroepen ter controle van uw gebit.

Aan de hand van een gezichtsanalyse, voorafgegaan door een fotoshoot in de fotostudio, werken we aan een prachtige glimlach die perfect bij u past.

Behandelingen

Wij bieden u moderne tandheelkunde met een volledige aanpak en zijn toegespitst op implantaten en uigebreide rehabilitaties. Door jarenlange training, opleiding en ervaring bieden wij u een referentie in de restauratieve tandheelkunde. Bij tandartspraktijk Icarus kan u terecht voor gebitsrehabilitaties, implantologie, kinder– en algemene tandheelkunde, endodontie en parodontale zorgen.


Kortom, bij elke patiënt vinden we een mooie oplossing die de ‘quality of life’ opmerkelijk verhoogt.

Het team

Deze naam 'Icarus' verwijst naar het beeld dat aan de ingang van de praktijk staat. ‘Icarus, een held uit de Griekse Mythologie, zit in het Labyrint opgesloten met zijn vader. Met behulp van veren en was, maakt hij vleugels om uit het labyrint te ontsnappen over de zee. Echter moet hij oppassen: als hij te laag vliegt worden zijn vleugels nat, als hij te hoog vliegt, smelten zijn vleugels in de zon.’ We zijn ambitieus en kijken naar de toekomst maar staan met twee voeten op de grond. Een gulden middenweg!’ De praktijk werd opgericht door Dr. LC Peeters, Maxillo Faciale Chirurg en werd overgenomen door Tandarts Paule Peeters in 2007.

Bereikbaarheid

Routebeschrijving

Tandartspraktijk Icarus is gelegen aan de linkeroever van de Schelde te Antwerpen, recht tegenover de jachthaven. Deze rustige en groene locatie is zeer gemakkelijk bereikbaar en parking is telkens ter beschikking voor de deur.

De praktijk heeft een aangename wachtruimte waar u even kunt verpozen.

Aan de gemeenschappelijke balie zal onze assistente u vriendelijk ontvangen en bij een eerste maal u inschrijven. Er zal u gevraagd worden om een medisch anamnese formulier in te vullen en te ondertekenen.

Verschillende moderne behandelkamers zijn ter beschikking. Twee behandelkamers zijn speciaal ingericht zodat deze kunnen functioneren als chirurgische ruimte waar chirurgie en plaatsen van implantaten op een correcte steriele manier kunnen gebeuren.

Met de wagen

Aandacht: Wij liggen in een Lage Emissie Zone

Vanuit Brussel (E19 - A12)

Door Kennedytunnel richting Gent. Eerste Afrit na de Kennedytunnel: afrit Linkeroever. Aan de lichten: rechtsaf (Blancefloerlaan). Deze rijdt u volledig af. Ten einde draait u linksaf en rijdt u op de Thonetlaan +/- 1 km verder. Net voorbij de ingang van de Jachthaven aan de rechter zijde en aan het schooltje ‘Sint Annacollege-Goethestraat’ aan de linkerzijde, draait u links de Goethestraat in, het tweede hoekhuis aan de rechterkant is tandartspraktijk Icarus.

Vanuit Antwerpen Centrum (Waaslandtunnel)

Via Waaslandtunnel rijdt u richting Linkeroever. Direct, nog vóór de eerste lichten (richting Burcht), draait u 180° rechts. U rijdt nu richting de Schelde, ten einde links komt u op de Thonetlaan: +/- 500 meter verder, net voorbij de ingang van de Jachthaven aan de rechter zijde en aan het schooltje ‘Sint-Annacollege-Goethestraat’ aan de linkerzijde, draait u links de Goethestraat in, het tweede hoekhuis aan de rechterkant is tandartspraktijk Icarus.

Vanuit Gent (E17)

Neem de E17 richting Antwerpen. Vóór de tunnel aan het knooppunt ‘Antwerpen West’ dient u links aan te houden. Volg de borden “Rotterdam/Ring Antwerpen 1/Haven. Voeg in op de E34 (+/-1km). Neem afslag 7 St Anna (Antwerpen Linkeroever). U komt op de Expresweg richting Linkeroever, die u volledig ten einde rijdt (wordt Charles De Costerlaan). Hier komt u aan de Waaslandtunnel. Aan de lichten net voor de tunnel draait u linksaf de August Vermeylenlaan op. Volledig ten einde naar rechts (Esmoreitlaan) en vervolgens volledig ten einde links (Gloriantlaan), rijdt u dan de tweede straat rechts de Thonetlaan op. Hier neemt u de tweede straat rechts de Ghoethestraat. Het tweede hoekhuis aan de rechterkant is tandartspraktijk Icarus net tegenover het Sint-Annacollege-Goethestraat.

Met openbaar vervoer

Met de tram

Tram 3/5/9 of 15 richting Linkeroever: halte ‘Frederik Van Eeden’ plein (eerste halte na Groenplaats)

Nu is het 1 km verder. Hier kan u een fiets nemen van VELO Antwerpen. U gaat links de Thonetlaan op. Net voorbij de ingang van de Jachthaven aan de rechterzijde en aan het schooltje ‘Sint-Annacollege-Goethestraat’ aan de linkerzijde, draait u links de Goethestraat in, het tweede hoekhuis aan de rechterkant is tandartspraktijk Icarus.

Te voet

+/- 15 minuten stappen vanaf de voetgangerstunnel. U staat met uw rug naar de voetgangerstunnel. U draait rechtsaf de Thonetlaan op. 1 km verder, net voorbij de Jachthaven, aan het schooltje ‘Sint-Annacollege-Goethestraat’ draait u links de Goethestraat in, het tweede hoekhuis aan de rechterkant is de ingang van de praktijk.

Met de bus

Aan Metrohalte neemt u bus 36 richting Sint-Annastrand. U stapt de 4de halte (Farneseplein) af. Het pleintje oversteken tot Guiciardinistraat en draait u hier links in. Deze straat draait rechtsaf, ten einde aan de tennis, het wandelpadje links volgen. Dit komt uit in de Goethestraat. Hier neemt u rechts. 50 meter verder aan de linkerkant heeft u de ingang van de praktijk, net tegenover het Sint-Annacollege-Goethestraat.

Met de VELO Antwerpen

Vanaf de metrohalte ‘Frederik Van Eeden plein’ kan u een fiets nemen van Velo Antwerpen en is het slechts 1 km verderop. U gaat links de Thonetlaan op. Net voorbij de ingang van de Jachthaven aan de rechter zijde en aan het schooltje ‘Sint-Annacollege-Goethestraat’ aan de linkerzijde, heeft u Station 140 - Jachthaven LO. Hier loopt u de Goethestraat in. Het tweede hoekhuis aan de rechterkant is de ingang van de praktijk , recht tegenover het Sint Annacollege-Goethestraat.

Verstuur ons een bericht

03 219 13 23